måndag 19 oktober 2015

Lurad av lugnet

Jag har redan upptäkt att lugna veckor aldrig är lugna veckor. Har man lite lektioner och uppgifter någon vecka innebär det att nästa vecka kommer att vara överfylld.

Den kommande veckan skulle vara en helt okej lugn vecka, som gav lite tid åt att förbereda sig inför hemtentan på fredag, trodde jag.

Men icke sa nicke! Igår, klockan nio (!!), söndag kväll, la lärarna upp ett meddelande på it's learning, att istället för seminarium så har vi fått en uppgift att spela in en film på 4-5 minuter.
Det kanske låter lite, men det är det inte. Fyra minuters film kräver ganska mycket jobb.

Förutom att vi måste förbereda oss och planera vad vi ska presentera, måste vi hitta miljöer, ordna med eventuell rekvisita och sätta upp kameran med alla inställningar.
Sen måste vi redigera, lägga in grafik och bilder och fixa i ordning. Det tar sin tid och eftersom alla redan planerat upp sig idag (vi skulle egentligen inte ha några lektioner idag) så kan vi inte börja förrän imorgon. Vi har alltså två dagar på oss....

Men men, det är bara att göra, och så får jag ägna kvällarna åt hemtenteförberedelser.
Dock inte ikväll, för ikväll ska jag och Dennis till IKEA och kolla på lampor och låga bokhyllor.
Vi har insett att vi nog behöver flytta in den bokhylla vi har i vardagsrummet till köket, så att vi kan ställa kaffebryggare, brödrost etc. där, för dom tar upp lite väl mycket bänkutrymme.

Det ska bli kul att möblera om lite!

Nu åter till studierna av världens tråkigaste bok som vi har seminarium om nästnästa vecka.Tur att man kan ha fina kort som bokmärken för att liva upp stämningen, och dricka te!


Jag har läst roligare saker än projektledningsteori och historien om projektifiering av
företag. Hoppas nästa bok, individer, grupper och ledarskap i projekt om inte roligare,
i alla fall är lite bättre upplagd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar